08 oktober 2021

Hvad synes vi om landbrugsaftalen?

P4 Trekanten lagde vejen forbi Food Innovation House i dag til en snak om den netop indgåede landbrugsaftale, hvor et bredt flertal i Folketinget øremærker 75 millioner om året fra 2022 til 2030 til fremme af plantebaserede fødevarer.

Henrik Bindslev, Dekan på Syddansk Universitet sprang ud af sit onlinemøde for at svare på, hvorfor forskning overhovedet har relevans på området – handler det ikke bare om at dyrke noget andet på markerne?

Jørgen Andersen og Gyda Bay blev fanget i produktionskøkkenet og alt imens dagens frokost tog form i baggrunden, talte de om det store potentiale, der er på den plantebaserede scene og vigtigheden af at få et samspil på tværs af forskning, erhvervsliv, producenter og kokkene, der skal bidrage med innovative retter og gode smage.

Et samspil, der er fuld fokus på i Food Innovation House og Plantbased Innovation Hub. Her er holdningen netop at fremtidens plantebaserede fødevarer skal: 1. smage godt, 2. være bæredygtige og 3. være sunde. Her håber man på, at Danmark lægger sig i førerposition og viser vejen for en mere bæredygtig kost til alle verdens borgere.

Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil høre hele reportagen, skal du være blandt de morgenfriske. Det bliver sendt i morgen lørdag den 8. oktober i radioprogrammet P4 Trekanten Weekend mellem kl. 6 og 9.