Holy Bean Coffee Roasters | Puratos

Behov

Holy Bean Coffee Roasters er et kafferisteri, som rister kaffe af høj kvalitet og giver forbrugeren en unik og fantastisk smagsoplevelse.
Når kaffebønnen ristes, udvider den sig på grund af varmen. Ved denne udvidelse falder der en tynd skal af bønnen. Denne kaldes kaffeagn. Kaffeagn sorteres fra i produktion, da den ikke har noget med kaffen at gøre og dermed udgør den et spild i selve kafferistningen. Holy Bean Coffee Roasters ønskede at udnytte dette spildprodukt.

Tilgang

Med denne vision faciliterede Food Innovation House en oplagt matchmaking med virksomheden Puratos, som holder til i Food Innovation House. Puratos hjælper bagere, konditorer og chocolatier med at finde de bedste produkter og ingredienser til at forbedre kvaliteten af deres produkter. Puratos modtog kaffeagn og begyndte at udvikle unikke opskrifter i udviklingsbageriet.

Resultat

Puratos undersøgte kaffeagns næringsindhold og begyndte derefter at udvikle og teste opskrifter, hvori kaffeagn med fordel kunne indgå. Det særlige ved kaffeagn er dets indhold af vandopløselige kostfibre, som i bagværk kan holde på fugt og sikre en saftigt og svampet konsistent.

Resultatet blev dels et brød, hvor surdejen er bygget op omkring kaffeagn. En knasende kaffe-cheesecake, hvor kaffeagn indgår som en del af fyldet samt en saltkarameltærte, hvor kaffeagn danner basen.

Derudover fik Holy Bean Coffee Roasters kontakt med mulige aftagere af kaffeagn og de fik større viden om, hvordan kaffeagn fremadrettet kan bruges konstruktivt. Dermed blev der skabt en ønsket waste-to-value løsning, som sætter fokus på FN’s verdensmål nr. 12, der omhandler ansvarligt forbrug og produktion, hvor spild i produktionen undgås og i stedet genanvendes.