Food Innovation Houses privatlivspolitik

Hvis du udleverer personlige oplysninger til Food Innovation House beskytter vi disse data, så du kan føle dig tryg. Her kan du læse vores privatlivspolitik.

Hvad enten du besøger vores hjemmeside, udfylder en af vores formularer, tegner abonnement på nyhedsbrev, tilmelder dig et arrangement eller deltager i forbrugertests, så indsamler og behandler vi altid personoplysninger efter gældende lovgivning og vejledninger.

Når du besøger Food Innovation Houses hjemmeside www.foodinnovationhouse.dk, ved personlig kontakt, deltagere i rekrutteringsskemaer og forbrugertests eller på anden måde afleverer persondata til Food Innovation House, er det nedenstående privatlivspolitik, der gælder.

Dataansvarlig og kontaktoplysninger

Food Innovation Houses
Lysholt Alle 3
7100 Vejle
E-mail: hl@foodinnovationhouse.dk

Food Innovation House indsamler og anvender personoplysninger i forbindelse med forretningsaktiviteter forbrugertests:

  1. Personoplysninger Food Innovation House behandler i forbindelse med forretningsaktiviteter:
    Vi indsamler og behandler personligt identificerbare oplysninger om navn, titel, firma/organisation, adresse, mail, telefonnumre m.m.

Disse personoplysninger anvendes til følgende formål:

  • Abonnement på nyhedsbreve
  • Tilmelding til arrangementer/kurser
  • Samarbejde med eksterne partner

2. Personoplysninger Food Innovation House behandler i forbindelse med forbrugertests: Vi indsamler og behandler personligt identificerbare oplysninger herunder navn, adresse, mail, telefonnumre, hverdagsvaner, familieforhold, bolig og andre almindelige personoplysninger (ikke personfølsomme oplysninger).

Disse personoplysninger anvendes til følgende formål:

  • Udvælgende og deltagelses kriterier for at deltage i forbruger tests
  • Anonymiseret bruges hverdagsvaner, familieforhold, bolig og andre almindelige personoplysninger til analysearbejde og forståelse af målgruppen i den konkrete forbrugertest.
  • Hvis forbrugeren giver tilladelse, gemmer Food Innovation House disse oplysninger, således Food Innovation House kan kontakte forbrugeren til fremtidige forbrugertests. Det vil altid kunne slettes ved kontakt til hl@foodinnovationhouse.dk.

3. Statistik om dit besøg på vores hjemmeside
Når du besøger www.foodinnovationhouse.dk, registrerer vores webserver dit besøg ved hjælp af såkaldte cookies, dvs. små datafiler med unikt ID, som gør det muligt at genkende tilbagevende besøg. Webserveren gemmer først og fremmest generelle oplysninger om dit besøg – fx hvilke sider du har besøgt, tidspunktet for besøget og længden af besøget. Disse oplysninger bruger vi til at lave statistik over trafikken på vores website. Vi registrerer ikke din computers IP-adresse.

Læs mere om vores Cookie-politik

Hvis du abonnerer på vores nyhedsbrev, indsamler vi også oplysninger om åbning af nyhedsbrev samt brugen af links i nyhedsbrevet, for løbende at kunne forbedre nyhedsbrevet, og evt. målrette de informationer, som du modtager, så de i videst muligt omfang passer til dine interesser.

Retsgrundlag

Behandlingen sker i henhold til følgende retsgrundlag:

  • Behandlingen sker efter samtykke, jf. Artikel 6, stk. 1, litra a og artikel 7, stk. 2, litra a i persondataforordningen, jf. databeskyttelseslovens artikel 6
  • Behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en aftale, som kunden eller et medlem er part i, jf. artikel 6, stk. 1, litra b i persondataforordningen, jf. databeskyttelseslovens § 6
  • Behandlingen er nødvendig af hensyn til overholdelse af retlige forpligtelser, jf. artikel 6, stk. 1, litra c i persondataforordningen, jf. databeskyttelseslovens § 6.
  • Behandlingen er nødvendig for at dataansvarlig kan forfølge en legitim interesse (fx opbevaring og brug af e-mail til udsendelse af nyhedsbreve, hvor samtykke efter de markedsføringsretlige regler er lovligt indhentet), medmindre den registreredes interesser eller grundlæggende frihedsrettigheder, der kræver beskyttelse af personoplysninger, går forud herfor.

Sletning af personoplysninger

Dine personoplysninger bliver slettet, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de ovennævnte formål. Statistiske data kan dog behandles og opbevares længere, men i anonymiseret form, hvorfor de ikke længere er persondata. Opbevaring af personoplysninger i relation til afregning opbevares i henhold til årsregnskabslovens krav i 5 år.

Sikkerhed og opbevaring af personoplysninger og data

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. Det er kun de medarbejdere hos Food Innovation House, der har brug for oplysningerne, der har adgang til disse.

Din computers IP-adresse er anonymiseret i vores statistik. Sikkerheden omkring data følger Datatilsynets krav og anbefalinger.

Videregivelse af oplysninger

Vi videregiver ingen personoplysninger nævnt under afsnittet Personoplysninger Green Tech Center behandler til tredjepart. Data om din brug af websitet videregives til tredjepart, i forbindelse med besøgsstatistikker. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om under vores Cookie-politik.

Som forbruger vil du altid blive spurgt til om du vil give tilladelse til videregivelse af rådata i anonymiseret form i forbindelse med konkrete forbrugertests, hvis testen gennemføres for ekstern partner og disse selv analysere datasættet. Normal praksis vil være at der altid udarbejdes en rapport til med resultater af den konkrete test som virksomheden benytter, dette er ligeledes fuldt anonymt

Vi benytter en række leverandører til opbevaring og behandling af data, fx hosting af hjemmeside og administration af abonnenter til nyhedsbreve. Disse leverandører behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og i henhold til en databehandleraftale og må ikke anvende persondata til egne formål. Vi anvender kun databehandler i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse i henhold til EU’s standarder.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset, samt i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format. Henvendelse herom kan ske til: hl@foodinnovationhouse.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets ‘Vejledning om de registreredes rettigheder’.

Senest opdateret 1. marts 2020