Planteproteiner, bæredygtighed og kostråd den 21. april 2021

Hestebønner, ærter, quinoa, hamp, østershatte, tang, kløvergræs og lucerne kan i fremtiden blive vigtige proteinkilder for forbrugere, som vil spise mindre animalsk protein og gå over til en mere klimavenlig, plantebaseret kost. Hvordan kan vi dyrke disse afgrøder i Danmark og hvordan hænger de sammen med de nye enkle kostråd og klimaet? På dette online webinar får du nogle af svarene, når Plantebased Innovation Hub inviterer dig til dette online webinar.

PROGRAM

DE NYE KOSTRÅD
I Bæredygtig Mad og Sundhed i Fødevarestyrelsen arbejder de for, at alle danskere spiser sundere og mere klimavenligt. I starten af 2021 fik nye officielle kostråd bælgplanterne på for første gang – hvad betyder det for sundheden og klimaet.
Ved Anne Pøhl Enevoldsen, Kontorchef for Bæredygtig Mad og Sundhed, Fødevarestyrelsen

DYRKNING AF BÆLGPLANTER I DANMARK
Hvilke potentialer er der for proteinafgrøder og hvad vil det kræve i form af nye værdikæder? Hør om nye proteinafgrøder og udvikling af nye fødevarer – og om hvordan landmænd og virksomheder kan samarbejde for at imødekomme forbrugernes nye krav
til plantebaseret kost.
Ved Troels Toft, Seges

ORGANIC PLANT PROTEIN
Organic Plant Protein A/S er en virksomhed, der har til opgave at støtte og styrke den vigtige overgang, til en mere plantebaseret og bæredygtig diæt gennem udvikling og produktion af økologiske plantebaserede proteinprodukter af høj kvalitet. Alle produkter er økologiske, sojafrie, glutenfrie og uden tilsætningsstoffer.
Ved Ulrich Kern-Hansen, direktør og founder, Organic Plant Protein A/S

DEMONSTRATION ORGANIC PLANT PROTEIN
Demonstration af hvorledes produkterne fra Organic Plant Protein anvendes.
Ved Morten Fenger, Vegetarzan

NORDIC QUINOA
Nordic Quinoas mission er, at udvikle sundere og mere klimavenlige fødevare, og inspirere til en mere bæredygtig livsstil. Med udgangspunkt i dansk dyrket, økologisk og saponinfri quinoa, udvikler og sælger de plantebaserede og økologiske produkter. Nordic Quinoa er passionerede omkring quinoa og dens egenskaber som superfood.
Ved Lars Eghøj, direktør og Founder, Nordic Quinoa og Michael Balle, Økologisk quinoa avler