Smag og plantebaseret den 28. maj 2021

En analyse fra 2020 viste at forbrugerne er hverken tilfredse med udvalget eller smagen af de plantebaserede fødevarer der skal erstatte de sædvanlige animalske produkter. Hovedsageligt var det på grund af smagen og konsistensen af de plantebaserede produkter. Hvordan kan smagen og konsistensen forbedres – hvad er afgørende og hvor kan man finde viden om dette?

PROGRAM

SANSER OG MAD
Basisviden om smag og sanserne. Hvordan kan smagen af plante- baserede produkter udvikles? Hvordan bringer vi sanserne i spil? Culinary Institute by Vejle Erhverv arbejder med holistisk sensorik, måltidsudvikling, koncept- og produktudvikling, coaching og ikke mindst smagen – forståelsen og udvikling af den i produkter.
Ved Per Mandrup, kok og udvikler, Culinary Institute by Vejle Erhverv

UDVIKLING AF SMAG I PLANTEBASEREDE RETTER
Det er ikke nok at maden er sund, bæredygtig og ernæringsrigtig – den skal også smage godt! Hvordan udvikler forskerne velsmagende mad af grønt? Hvad er videnskaben bag mad og smag? Hvordan kan vi bruge den i udvikling af nye plantebaserede produkter og retter? Få viden om umami, velsmag og strukturen af madens betydning for smagen.
Ved Ole G. Mouritsen, Professor, København Universitet.

VI BRYGGER ØL SOM PASSER TIL MÅLTIDET
Ved Gitte Holmboe, Bøgedal

PRÆSENTATION AF GAIA – og smagsprøver på plantebaseret retter
Bæredygtighed er fundamentet hos Gaia. De vil nemlig gerne være med til at gøre en forskel, når de arbejder frem mod en grønnere fremtid. Øget bæredygtighed betyder også økologi og lokale råvarer. Her garanteres minimum 90 % økologiske råvarer, og det har givet en vaskeægte guldmedalje inden for området.
Ved Andreas Broch